29 recept med Nöt-, ox- och köttgryta
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
104 Kcal / 100g
551 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Kalops på märgpipa
Kalops på märgpipa (bog med ben) ger en extra mustig gryta. Högrev och tunnbr...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
80 Kcal / 100g
434 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Detta är ett förenklat recept av rätten. För klassisk tillagning se recept &g...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
183 Kcal / 100g
722 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Rätten benämns "bourguignon" på grund av vinsåsen. Denna sås anvä...
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:
109 Kcal / 100g
583 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Enkel burgundisk köttgryta
Burgundisk = från Bourgogne, Frankrike, det vill säga Bourgogne.Koktid köttgr...
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock:
144 Kcal / 100g
585 Kcal / portion
GBR (GI) 12 / portion
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Öl är typisk i belgisk köttgryta, vilket ger en helt annan smak än rödvinet...
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
97 Kcal / 100g
521 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Portionsmängden är väl tilltagen för att gäster föredrar olika tillbehör. D...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
206 Kcal / 100g
2175 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Denna rätt kan med fördel tillredas i förväg, dagen innan. Tillaga och rensa ...
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
137 Kcal / 100g
959 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Köttgryta med svamp och selleri
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende...
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:
87 Kcal / 100g
434 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
All buljong äts inte. För att få rätt portions- och näringsberäkningar ange...
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:
91 Kcal / 100g
420 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion