 Blue trout = boiled in vinegar
                Blue trout = boiled in vinegar
              
                 Truite au bleu, bouillir au bleu
                Truite au bleu, bouillir au bleu
              
                 Trota azzurra = bollita in aceto
                Trota azzurra = bollita in aceto
              
                 Trucha azul = hervida en vinagre
                Trucha azul = hervida en vinagre
              
                 Blaue Forelle = in Essig gekocht
                Blaue Forelle = in Essig gekocht
              
                Grupper inom
                Begrepp > Koka:
              
              
        
      
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
            Blåkoka (fr. bouillir au bleu) är ett koksätt som färgar skinnet på laxfiskar, ål, gädda med flera blå, genom att ättika eller vinäger tillsätts kokspadet. Fisken måste vara purfärsk (nydödad), eller stoppad levande i grytan och skinnet oskadat. Fisken ytliga slem färgas blått av ättikan. Som med all fransk kokkonst handlar det om finesser, effekten är inte särskilt stor. Att det är gott beror mest på att fisken är purfärsk. Se recept via länk till höger om bilden ovan > Blåforell. Se film, klicka på "Omian" under bilden.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02
 
              
  
    
               Skriv ut dryck
                  Skriv ut dryck