Styckning älg }

Fotograf/bild: Caroline Ahlqvist, Kunskapskokboken ¤

Styckning älg }

(styckningsschema älg, styckdelar älg)

Älg styckas i praktiken som en oxe.

1. Halsstycke 1a: Hals 1b: Högrev 1c: Bog, märgpipa.

2. Entrecôte.

3. Biff (benfri biff, ytterfilé, biffrad, ryggbiff).
    3a: Enkelbiff (clubstek).
    3b: Dubbelbiff (dubbelstek, T-bensstek). 
    Filé (innerfilé). 

4. 4a: Rostbiff (rostlock, rostbiffslock).
    4b: Lilla fransyskan (förlända rostbiffen).  
    4c: Stora fransyskan (plomman).

5. Ländstycke 5a: Rullen (rumpstek). 
    5b: Ytterlår. 5c: Innanlår.

6. 6a: Framlägg (övre del: Arrbågsled) 6b: Baklägg.

7. Bringa.

8. Kållapp (slaksida, slak, flankstek).

Läs mer

Stycka kött

Vildsvin.se

Jaktporten

Film: Styckning av älg

Jägarförbundets styckschema älg