Fotograf/bild: Caroline Ahlqvist, Kunskapskokboken ¤
Styckning älg }
(styckningsschema älg, styckdelar älg)
Älg styckas i praktiken som en oxe.
1. Halsstycke 1a: Hals 1b: Högrev 1c: Bog, märgpipa.
2. Entrecôte.
3. Biff (benfri biff, ytterfilé, biffrad, ryggbiff).
3a: Enkelbiff (clubstek).
3b: Dubbelbiff (dubbelstek, T-bensstek).
Filé (innerfilé).
4. 4a: Rostbiff (rostlock, rostbiffslock).
4b: Lilla fransyskan (förlända rostbiffen).
4c: Stora fransyskan (plomman).
5. Ländstycke 5a: Rullen (rumpstek).
5b: Ytterlår. 5c: Innanlår.
6. 6a: Framlägg (övre del: Arrbågsled) 6b: Baklägg.
7. Bringa.
8. Kållapp (slaksida, slak, flankstek).