Laxrom - wild keta (klicka för större bild)

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Keta laxrom

(hundlaxrom, ketarom)

Latin: Oncorhynchus keta

Engelsk översättning wild salmon keta caviar

Fransk översättning oeufs de saumon keta

Italiensk översättning caviale di salmone keta

Tysk översättning Keta Lachsrogen

Spansk översättning huevas de salmón keta

Wild Keta rom är laxrom från hundlax (Oncorhynchus keta, en stillahavslax benämnd wild alaskan keta/chum salmon). Läs mer > Om laxfiskar, foreller.


SÅ ANVÄNDS WILD KETA

Wild kita används som annan laxrom naturell, vanligtvis med gräddfil och lök som tillbehör, eller som smaksättare i fisk- och skaldjurssåser. Laxrommens kraftigare smak, lägre pris och större korn gör den mer lämplig som smaksättare än löjrommen.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-04

Läs mer

Om laxfiskar, foreller

Om fiskrom, kaviar