Tunnpaltbröd
(tunnpaltbröd, palttunnbröd, tunnbrödspalt =tunnbröd med blod)
Swedish tunnpaltbröd = flatbread with blood
Suédois tunnpaltbröd = pain plat avec du sang
Svedese tunnpaltbröd = pane piatto al sangue
Schwedisch tunnpaltbröd = Fladenbrot mit Blut
Sueco tunnpaltbröd = pan plano con sangre
Grupper inom
Om tunnbröd:
- Brödtyp: Flatbröd.
- Smak: Smakrikare än vanligt tunnbröd.
- Näring: Cirka 8% fibrer.
- Alternativ vara: Annat tunnbröd.
- Försäljning: Hård tunnpaltbröd förekommer till och från i livsmedelsbutiker.
- Jämförpris: Mycket högt för att vara tillbehör till mat, cirka 90 kr/kg. Läs mer > Högt och lågt jämförpris.
- Förvaring: Torrt. Mycket lång hållbarhet.
Hälsa: Brödet har högt innehåll av järn (51 mg/100g) och protein (23 gram/100g). Brödets järn är av typen hemjärn som lättast tas upp av kroppen. Bra för människor som behöver järntillskott, främst kvinnor, gravida och ammande.
SÅ ANVÄNDS TUNNPALTBRÖD
Brödet används som annat tunnbröd, som smörgås med pålägg. Traditionellt kokades gammalt torkat (tjockare) tunnpaltbröd, som serverades tillsammans med fläsk och vitsås. Recept kan finnas på förpackningen.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-09