
Jan Heed
Grupper inom
Om finbrödsbakning, konditori:
- Utmärkelser: Werner Vögelipriset, franskt hedersdiplom för unikt konstnärskap, Allt om Mats Gyllene äpple och diplom för sin insats för den svenska gastronomin, Kiviks Guldäpplet, regeringens Choklad- och Kakaopris, Gastronomiska Akademiens Silvermedalj, Skåneländska gastronomiska Akademins diplom, och Saint Honoré-ordens medalj för insatser för svensk konditorikonst.
- Tävlingsmeriter: Tredjeplats i det första världsmästerskapet inom konditoriyrket 1993, sjätteplats i Coupe de monde de la Pâtiserie 1995 och otaliga medaljer på internationella utställningar med sina karamellarbeten.
- Böcker: Ett 15-tal böcker på svenska, varav 7 på engelska och några på norska och finska.
Läs mer, se hans hemsida via länk nedan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-05