
Om efterrättssåser
(efterrättssåser)
dessert sauce
sauce pour dessert
salsa dolce
Dessertsosse
salsa de postres
Grupper inom
Om såser, redning, stuvning, röror:
Sås till efterrätt är varianter med olika konsistens, flytande, halvfast och stelnad. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
- Vaniljsås serveras ljummen eller kall, vanligtvis som efterrättssås. Passar speciellt väl till äppelpajer och smulpaj med äpple och kanel. Läs mer > Om äggkräm - vaniljsås, vaniljkräm.
- Chokladsås är en klassiker till marängsviss och glass. Läs mer > Om chokladsås.
- Kolasås brukar vara barnens favorit. Läs mer > Om kolasås, kolaglasyr.
- Karamellsås är ett alternativ till kolasås med djupare smaktoner. Det finns tjock och tunn karamellsås.Läs mer > Om karamellsås.
- Bär- och saftsås passar till allehanda efterrätter. Saftsås är klassisk till Ris à la Malta. Läs mer > Bärsås, saftsås.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05