
Foto: Provlagat av Kockskolan (Kunskapskokboken)
Om koktider kött }
Grupper inom
Om tillagningstid kött }:
Kokt kött: Finare mört nötkött som entrecote, biff och filé brukar inte kokas, men det förekommer. Enklare, segt kött behöver lång koktid. Läs mer > Så kokas, bräseras kött.
KOKTID NÖTKÖTT
Läs mer om tillagning, se respektive varuavsnitt, till exempel "oxkind".
- Oxkind sjudes eller bräseras i 4-6 timmar tills mört.
- Högrev sjudes 2-4 timmar tills mört.
- Entrecote kokas normalt inte. Om så = högrev.
- Oxbringa i bit 1-2 kilo sjudes 2-3 timmar, eller bräseras i 3-5 timmar. 3-4 kilo tar 6-7 timmar. Skuret i stora tärningar långkokas köttet 2-3 timmar tills mört.
- Nötbog/märgpipa tillagas på samma sätt oxbringa.
- Biff/ryggbiff/oxfilé/rostbiff kokas normalt inte.
- Kållapp/flankstek skuret i stora tärningar långkokas