Böcker om matvaror
Böcker om matvaror var vanligt förr t.ex. den förträffliga bildboken "Livsmedel från hela världen" (Australasian Ingredients 1997) av matskribenterna Loukie Werle och Jill Coxs, som även utgavs på svenska. Dessvärre är efterfrågan på sådana böcker begränsat och i kombination med utbudets allt mer ökande omfång, gör att sådana allomfattande böcker inte längre produceras. Däremot förekommer emellanåt nischade varufaktaböcker t.ex. om kött eller frukt utgivna av branschförbund och branschexperter. Här presenteras och recenseras allteftersom sådana böcker.
Dryck: Vad gäller drycker som öl och vin produceras de i desto större antal. Avhandlas separat i en framtid på Kunskapskokboken.
PS: Kunskapskokboken är det moderna alternativet av varufakta, med över 2600 olika varor presenterade.
Kunskapskokboken. Reviderat 2013-04