garnera

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

garnera

(1. garnera, dekorera 2. garnityr, tillbehör 3. tryffera 4. flankera, bordera, bordyr)

Engelsk översättning 1. to garnish, decorate 2. garnish 3. to truffle 4. to flank, put aside, apart

Fransk översättning 1. garnir, décorer 2. garniture 3. truffer 4. bordure, mettre à part

Italiensk översättning 1. guarnire, decorare 2. guarnizione 3. tartufire 4. fianco, mettere da parte

Tysk översättning 1. garnieren, dekorieren 2. Garnierung 3. trüffieren 4. bordyren, bordüren, bei seite legen

Spansk översättning 1. guarnecer, decorar 2. guarnición, adorno 3. trufado 4. borde, dejar aparte

  1. Garnera (fr. garnir) = dekorera, utsmycka en maträtt till exempel med något bladgrönt eller ett bakverk med fruktbitar. Att spritsa en tårta är också en form av garnering (läs mer > Spritsverktyg). Garnera gör man för att utsmycka rätten, eller för att ge en extra liten smakupplevelse.
  2. Garnityr (fr. garniture) = det man garnerar med. I andra länder även avseende tillbehör till mat. Läs mer om tillbehör > Maträtter.
  3. Tryffera (fr. truffer) = garnera eller fylla något med hackad tryffel.
  4. Flankera (fr. bordure = bordyr, bård, bordera) = lägga något vid sidan av en rätt, oftast på bägge sidor eller runtom huvudvaran, till exempel pommes duchesse på en plankstek (se > Plankstek).

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02

Läs mer

maträtter

Spritsverktyg, spritsning

Om tryfflar

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj