Mesopotamisk kokkonst
(Mesopotamisk kokkonst, sumeriska köket, babyloniska köket > 4000 år)
Mesopotamian cuisine, Sumerian cuisine, Babylonian cuisine> 4000 years
Cuisine mésopotamienne, Cuisine sumérienne, Cuisine babylonienne > 4000 ans
Mesopotamisk kokkonst, sumeriska köket, babyloniska köket > 4000 år
Mesopotamische Küche, Sumerische Küche, Babylonische Küche > 4000 Jahre
Cocina mesopotámica, cocina sumeria, cocina babilónica > 4000 años
Grupper inom
Om kokkonst, gastronomi:
Hur sumererna anrättade sin mat vet man föga, men omkring 1700 f.Kr. dyker det upp enkla kokböcker i det efterföljande gammalbabylonska riket. Köttet som dominerade överhetens matsedel kokades och smaksattes med kryddor. Även spettstekning förekom där spädlamm och smågrisar var delikatesser. Man kunde konsten att röka, salta och torka mat t.ex. fisk. Sumererna drack många sorters öl. Med tiden kom vin att ersätta ölet.
Källa: Jan-Öjvind Swahn, Mathistorisk Uppslagsbok.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-02