ballotine

Fotograf/bild: Food for Net, ballotine

Om galantine, ballotine

(1. galantine = charkvara av kokt magert kött, vanligen av kyckling, 2. ballotine = kötträtt (av kyckling) med fyllning som bundits ihop till ett paket)

Engelsk översättning 1. galantine = charcuterie of cooked lean meat (chicken) 2. ballotine = meat (chicken) with filling bound together in a package

Fransk översättning 1. galantine = charcuterie de viande maigre cuite (poulet) 2. ballotine = plat de viande (de poulet) avec garniture liée dans un emballage

Italiensk översättning 1. galantine = salumi di carne magra cotta (pollo) 2. ballotine = piatto di carne (di pollo) con ripieno legato insieme in un pacchetto

Tysk översättning 1. Galantine = Fleischvare aus gekochtem magerem Fleisch (Huhn) 2. Ballotine = Fleischgericht mit füllung (aus Huhn) eingepakt

Spansk översättning 1. galantine = charcutería de carne magra cocida (pollo) 2. ballotine = plato de carne (de pollo) con relleno unido en un paquete

Galantine (fr. galant = på ett ut­märkt sätt) är en charkprodukt av kokt magert kött, vanligen av höns/kyckling. Oftast pressad till en rund tjock korv. Serveras kallskuret i skivor.

Ballotine (fr. balle = packe, paket, bunt, bal) är klassiskt av lårkött från kyckling med fyllning som bundits ihop till ett paket. Numera även av annat kött. Ofta runt, ibland med en benbit som sticker ut. Köttet kokas, bräseras eller tillagas i ugn.

Š  Kunskapskokboken 2020-07
Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj