
Fotograf/bild: Food for Net, ballotine
Om galantine, ballotine
(1. galantine = charkvara av kokt magert kött, vanligen av kyckling, 2. ballotine = kötträtt (av kyckling) med fyllning som bundits ihop till ett paket)
1. galantine = charcuterie of cooked lean meat (chicken) 2. ballotine = meat (chicken) with filling bound together in a package
1. galantine = charcuterie de viande maigre cuite (poulet) 2. ballotine = plat de viande (de poulet) avec garniture liée dans un emballage
1. galantine = salumi di carne magra cotta (pollo) 2. ballotine = piatto di carne (di pollo) con ripieno legato insieme in un pacchetto
1. Galantine = Fleischvare aus gekochtem magerem Fleisch (Huhn) 2. Ballotine = Fleischgericht mit füllung (aus Huhn) eingepakt
1. galantine = charcutería de carne magra cocida (pollo) 2. ballotine = plato de carne (de pollo) con relleno unido en un paquete
Grupper inom
Franska receptklassiker:
Ballotine (fr. balle = packe, paket, bunt, bal) är klassiskt av lårkött från kyckling med fyllning som bundits ihop till ett paket. Numera även av annat kött. Ofta runt, ibland med en benbit som sticker ut. Köttet kokas, bräseras eller tillagas i ugn.
Š Kunskapskokboken 2020-07