Pipérade (piper = peppar) är en baskisk specialitet, även traditionell i Gascon i sydvästra Frankrike (Bordeauxområdet ner till Pyrenéerna). Rätten består av primärt av tomater och paprika, men vanligtvis ingår också lök och vitlök som sauteras (hastigt steks) i olja. Se recept > Pipérade. Jämför Ratatouille.


SÅ ANVÄNDS PIPÉRADE

Grönsaksröran används som tillbehör till mat. Klassisk som fyllning i en omelett (läs mer > Så steks ägg), serverad med pocherade ägg, eller som en "oeuf en cocotte" (ugnslagad äggrätt i form) benämnd Pipérade basquaise.

Pipérade basquaise (baskisk pipérade) är vanligtvis en "oeuf en cocotte" (läs mer > Så steks ägg), bestående av pipérade, ägg och bayonneskinka (läs mer > Skinka bearbetad). Se recept > Pipérade basquaise.

Š Kunskapskokboken. Reviderat 2018-04
Läs mer

Så steks ägg

Skinka bearbetad

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj