Julius Carlsson 1898-1976
Grupper inom
Svenska stjärnkockar:
Sin yrkesmässiga karriär började han på Centralhotellet i Borlänge, därefter följde Privathotellet i Falun. Han gick sedan vidare till Operakällaren i Stockholm som smörgåsnisse, därefter kockelev i köket och även elev i konditoriet. Hösten 1922 reste Carlsson till Frankrike och fick utbildning vid ett flertal restauranger i Paris, Vichy och Nice. Vid återkomsten till Sverige 1926, efter ett mellanspel i London, blev han souschef hos köksmästare Louis Gay på Hasselbacken i Stockholm och därefter souschef vid Grand Hôtel, för att bli köksmästare på Cecil 1931 i huvudstaden.
Mellan 1939 och 1954 var han källarmästare och ägare till Bacchi Wapen. År 1946 drev han restaurangerna vid Gävleutställningen 1946. Under flera somrar i början av 1940-talet drev han Badrestaurangen i Borgholm och 1953–1956 Snäckgärdsbaden i Visby. År 1947 startade han en ny restaurangverksamhet i Strömsborg (KAK-huset) i Stockholm. Restaurangen fick namnet Trianon. Trianon var stängt under sommaren och personal arbetade i stället på Snäckgärdsbaden på Gotland. Han drev Restaurang Oxen 1960–1964.