Grupper inom
Så grillas fågel }:
Grundregel: Fågelkött skall alltid vara genomstekt, men inte mer. Överstekt fågelkött blir torrt och tråkigt. Skär intill ben eller i köttet tjockare del, varid de inre delarna skall vara vita utan blod. Vänd helst köttet endast en gång. Kött bör vila efter tillagning. Större bitar 10 minuter eller mer.
Grilltider normtal:
- Kycklingfilé, bröst, benfria lår: Grillas 5-6 minuter per sida.
- Kycklingbitar med ben: Grillas 7-10 minuter per sida.
- Kycklinghalvor: Grillas 15-25 minuter per sida, medelhög värme.
- Hel kyckling: Grillas cirka en timme på medelhög värme. Rotera kycklingen under grilltiden.
- Ankbröst: Grillas 7-10 minuter på fettsidan, 3-5 minuter på köttsidan.
- Kalkonfilé skivad: 1 cm tjocka skiva grillas 3 minuter per sida.
- Strutsfilé skivad: 2 cm tjocka skiva grillas 4-5 minuter per sida.
- Kalkonlår med ben: 250-700g grillas 45-75 minuter totalt.