Grupper inom
Svenska receptklassiker:
Korvkaka ā la Wretman: 3 hekto kalv-, ox- eller svinlever läggs att dra några timmar i mjölk eller mjölkblandat vatten. Samtidigt kokas 1,5 dl grötris eller korngryn, först i lika mängd vatten för att sedan spädas med mjölk. 1 dl russin tillsätts mot slutet. Ställ gröten att kallna. Torkad lever tillsammans med 1 hekto fläsk eller späck samt 1 skalad gul lök, finmals ett par gånger i köttkvarn. Blanda nu leversmeten med den kalla gryngröten och tillsätt 2 ägg, 1 msk sirap, 1 krm mejram, salt, peppar och mald ingefära. Häll upp smeten i väl smörad form och grädda i god ugnsvärme i 45 minuter. Pröva med en sticka att den är färdig.
SÅ ÄTS KORVKAKA
Korvkaka serveras varm med smält smör och lingon, helst rårörda. Se recept > Klassisk korvkaka med vitkålslingon.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2014-01