Matmolekyler

Matmolekyler

(Omdöme: 4 av 5 möjliga för djupare matkunskap)

Matmolekyler

  • Kategori: Kunskapsspecial.
  • Författare: Lisa Förare Winblad, matskribent och grundare av Taffel.se och Malin Sandström, fysiker som doktorerat på luktsinnet, kommunikatör och frilansande vetenskapsskribent.
  • Förlag: ICA Bokförlag. Utgivningsår: 2011
  • Pris 2013: Inbunden cirka 175 kr inklusive moms.
  • Innehåll (351 sidor i bokformat):

    1. Lukt och smak
    2. Grundsmakerna
    3. Irritanter
    4. Konsten att sätta smak
    5. Konsten att laga mat
    6. Kökets trotjänare
  • Sammanfattning: Boken behandlar det mesta om kemiska och fysikaliska förlopp vid matlagning på ett lättbegripligt och lätt humoristiskt sätt. Här finns även recept som anknyter till avsnitten.
  • Recension av Kunskapskokboken: En mycket lärorik bok för den som vill få förklaringar av vad det är som händer och varför vid matlagning. En viss grundkunskap hos läsaren i kemi och matlagning ökar behållningen av boken, men är inte nödvändigt. Bör läsas av alla kockar med matlagningsambitioner.
  • Betyg: 4 av 5 möjliga för individer som önskar fördjupa sig i bakomliggande faktorer vid matlagning.

Kunskapskokboken. Reviderat 2018-01

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj