Fotograf/bild: Film: Jules Cooking, ballotine
Om galantine, ballotine
(1. galantine = urbenad fågel fylld med färs 2. ballotine = fyllt lfågellår)
1. galantine = boneless bird stuffed with minced meat 2. ballotine = stuffed bird bone with mince
1. galantine = volaille désossée farcie au hachis 2. ballotine = os de volaille farci au hachis
1. galantina = uccello disossato ripieno di carne macinata 2. ballotine = osso di uccello ripieno di carne macinata
1. Galantine = Vogel ohne Knochen mit Hackfleisch gefüllt 2. Ballotine = Vogelknochen mit Hackfleisch gefüllt
1. galantine = ave deshuesada rellena de carne picada 2. ballotine = hueso de ave rellena de carne picada
Grupper inom
Franska receptklassiker:
- Galantine (fr. galant + gelatine) är klassiskt en urbenad kyckling fylld med färs av varierande slag. Fågeln binds ihop som en rulad, kokas i fondgelé och serveras kall, skivad och glaserad med gelé.
- Ballotine (fr. balle = packe, paket, bunt) är klassiskt lårbenskött från kyckling med fyllning som bundits ihop till ett paket, ibland med en benbit som sticker ut. Nutida ballotinrecept är vanligtvis varianter av galantine formad till en rulad som tillagas i ugn. Se recept Ballotine de poulet och film, klicka på Jules Cooking under bilden ovan.
Š Kunskapskokboken 2023-05