Libanesisk kokkonst har utvecklats ur det arabiska köket med influens från länderna västerut runt Medelhavet. Det libanesiska köket är mer smakrikt än kryddstarkt även om många kryddor ingår. Vanliga kryddor är krydd- och svartpeppar, kanel, muskot, ingefära, kardemumma, spiskummin, kryddnejlika, korianderfrön och sumak. Färska bladkryddor som persilja, koriander och mynta liksom citron är vanligt förekommande. I motsats till andra länder i Mellanöstern är grönsaker som aubergine populärt i det libanesiska köket. "Metze" är Libanons motsvarighet till spanjorernas "tapas", med andra ord smårätter av olika slag serverade som ett smörgåsbord. Där hittar man som regel också allehanda piroger med ört- och köttfyllning. "Kebbe" är något av en nationalrätt som består av panerade och friterade köttfärsbollar. Som huvudrätt serveras främst lamm, kyckling eller skaldjur. En sak som kännetecknar libanesisk kokkonst är deras söta efterrätter, en annan sak är deras vana att använda apelsinblomvatten i bakverk.
Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.