Fotograf/bild: Fridhemsgymnasiet Umeå
Det naturliga köket, Dahlgren
(Omdöme: 5 av 5 möjliga för den lite mer matkunnige, Mathias Dahlgren)
Grupper inom
Kokböcker, matlagning:
Branschböckerna Bageri & Konditori
Det naturliga köket
- Kategori: Receptsamling.
- Författare: Mathias Dahlgren. Mathias är en av Sveriges främsta kockar genom tiderna. Den andre kocken i Sverige efter Christer Lingström som erhållit två stjärnor i Guide Michelin och den ende svensk (per 2012) som vunnit världens mest prestigfyllda kocktävling Bocuse d´Or 1997.
- Förlag: Norstedts. Utgivningsår: 2010.
- Pris 2013: Inbunden i kartong, cirka 435 kr inklusive moms. Har sålts på rea för 250 kr.
- Innehåll (528 sidor i storformat): Boken redovisar knappt 100 recept från de två restaurangerna Matsalen (2 stjärnor i Guide Michelin) och Matbaren (1 stjärna i Guide Michelin) som Mathias driver på Grand Hotel. Dessutom mästarens tankar kring naturlig matlagning. Mathias: "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket."
- Recension av Kunskapskokboken: Det är ingen kunskapskokbok och inte den första kokbok som novisen bör inhandla även om det finns många enklare recept som kan tillagas av "vanligt folk". Däremot är det en ypperlig inspirationskälla för den lite kunnigare och matintresserad och ett måste för den professionelle kocken.
- Betyg: 5 av 5 möjliga för den lite mer matkunnige.
Kunskapskokboken. Reviderat 2013-04