Så bakas bröd utan socker }

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Så bakas bröd utan socker }

Diabetes, även kallat sockersjuka, är en vanlig kronisk ämnesomsättningssjukdom där kroppen bildar otillräckligt med insulin eller att insulinet inte har tillräcklig effekt. Det centrala i diabetesbegreppet är för hög halt av glukos (blodsocker) i blodet. Nu är det dessvärre inte så enkelt att det handlar om att unvika socker för en diabetiker. Blodsockerkurvan påverkas inte av små mängder socker i bröd, men osötat bröd kan ändå vara att föredra. Läs mer > Om diabets. Samtidigt är det många som vill undvika socker, som ett led i bättre kostvanor och då andelen socker alltmer ökat i våra vanliga livsmedelsprodukter, inklusive i bröd.

Baka utan socker

Socker kan ofta unvikas i brödbak och många recept är utan socker. Socker förekommer mest i småkakor och bakverk. Dessutom finns en hel del sötningsmedel som kan ersätta det vanliga sockret. Läs mer > Syntetiskt socker

Läs mer

Om diabetes

Syntetiska sötningsmedel

Om sötningsmedel

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj