
Japansk räka
(1. äkta räkor 2. Japansk räka 3. räkpasta)
Latin: 1. Sergestoidea, Caridea, 2. Acetes, Acetes japonicus

1. true shrimps, caridean shrimps 2. Japanese shrimp 3. shrimp paste

1. vraies crevettes 2. Crevette japonaises 3. pâte de crevettes

1. gamberetti veri 2. Gamberetto giapponesi 3- pasta di gamberetti

1. echte Garnelen 2. Japanische Garnele 3, Garnelenpaste

1. camarones reales 2. Camarone japoneses 3. pasta de camarones
Japansk räka (Acetes japonicus) är en liten räka tillhörande släkte Acetes i överfamilj Penaeoidea. Den blir max 2,5 centimeter lång. Ser ut som en spinkig blek vanlig räka. Trots sin anspråkslöshet är det den mest fiskad räkan i världen. Av räkan görs räkpasta (bild ovan). Räkan förekommer trots namnet från Japan hela vägen ner till norra Australien och utmed Indiska Oceanen ner till Madagaskar.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2022-01
Läs mer
Räkor, jätteräkor