
Grönläppad mussla
(grönläppad mussla, Nyazeeländsk mussla, kutai, kuku)
Latin: Perna canaliculus

New Zealand mussel, greenshell mussel, green-lipped mussel

Moule de Nouvelle-Zélande

cozza della Nuova Zelanda

Neuseeland-Muschel

Mejillón de Nueva Zelandia
Hälsa: Musslan innehåller omega-3 fettsyror och sägs ha antiinflammatorisk verkan och förekommer flitigt i naturmedicinen i form av piller mot reumatisk verk och artros. Vetenskapligt finns det dock inga eller föga belägg för att pillren har någon verkan. Läs mer, klicka på Pharmahealthcare under bilden ovan.
Miljö: Musslan anses miljövänlig och är inte utrotningshotat.
SÅ ANVÄNDS GRÖNLÄPPAD MUSSLA
Musslan används på samma sätt som vanlig blåmussla (se dito). Kan vid enstaka tillfällen förekomma till försäljning i någon svensk fisk- och skaldjursbutik.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-12
Läs mer
Blåmusslor