Om fragipane
          
  
          
            (fragipane = italiensk mandelkräm till fintårtor, bakverk)
          
  
          
  
    
    
          
            
            
              fragipane = Italian almond cream for pastries
            
           
    
    
          
            
            
              fragipane = crème de amande italienne pour pâtisseries
            
           
    
    
          
            
            
              fragipane = crema di mandorle
            
           
    
    
          
            
            
              fragipane = italienische mandelkrem für Gebäck
            
           
    
    
          
            
            
              fragipane = crema italiana de almendras para pasteles
            
           
    
          
  
  
  
  
          
Frangipane är en italiensk mandelkräm som används till desserter, finpajer och bakverk. Består av lika delar (125g/sats) smör, socker och mandelmjöl, eller mald mandel och vetemjöl, samt ägg (100g). Kan smaksättas med vanilj, ingefära och dylikt. Blandat med en del crème pâtissière (tjock äggkräm, läs mer > Om äggkräm) blir konsistensen ännu finare. Se film, klicka på "Angela" under bilden ovan. Se recept Frangipane - mandelkräm till finpajer.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-01
  
  
          
            
              Läs mer
            
          
    
        
            Om krämer, krämefterrätter