Marinadspruta
          
  
          
            (marinadspruta, lakespruta, köttspruta, doseringsspruta, saltspruta, saltinjicering)
          
  
          
  
    
    
          
            
            
              marinade injector
            
           
    
    
          
            
            
              seringue a marinade
            
           
    
    
          
            
            
              siringa per marinata
            
           
    
    
          
            
            
              Marinade Spritze
            
           
    
    
          
            
            
              jeringa para adobo
            
           
    
          
  
  
  
  
          Marinadspruta (lakespruta, köttspruta) används för att salta/rimma eller marinera kött inifrån genom att spruta in en lösning. Det ger varan en jämnare saltning/marinering och smakupplevelse jämfört med om varan läggs i lag. Man kan spruta in lösning direkt i kött, fisk, skaldjur, frukt, grönsaker och bakverk som munkar. Till bakverk kan man också använda en doseringsspruta med bred pip som man kan hitta på apotek. Det finns också stekpipetter i metall med ett smalt rör som tillsats (se > Stekpipett).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-08
  
  
          
            
              Läs mer
            
          
    
        
            Om inläggning, marinering, macerering ¤
        
        
    
        
        
            Stekpipett