Stafva Blå }

Stafva Blå }

Osttyp: Blåmögelost av pastöriserad komjölk.
Rund form, vikt 250 gram.


Ursprung: Stafva Gårdsmejeri, Gotland, Sverige.

Ytskikt: Blåmögel.

Snittyta: Blått mögelskikt på ytan. Insidan är vit med blåa mögelpartier. 

Konsistens: Mjuk och krämig. 
 
Smak: Smakrik med lagom sälta. Kraftigare vid längre lagringstid.

Lagring: 3 månader i kylutrymme.

Fetthalt: 30%.

Förvaring: Kylvara 6°C. Går att frysa.

Kommentar: Stafva gård i Barlingbo socken har varit i familjen Von Corswants ägo i fem generationer. Det är dock först nu ost har börjat produceras. De tillverkar dessertostar i olika former av vitmögel och blåmögel, men också kittost och hårdost.

Läs mer

Stafva Ockra Stafvas Goda

Externa länkar

Stafva Gårdsmejeri

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem