
Kesella®
(Kesella® = svensk krämig färskost)

Kesella® = Swedish cream cheese

Kesella® = romage à la crème suédois

Kesella® = formaggio crema svedese

Kesella® = schwedischer Frischkäse

Kesella® = queso crema sueco
Kesella är Arlas varumärke för färskost med slät struktur. Läs mer > Om färskost.
- Osttyp: Krämig lågfetts färskost av komjölk.
- Ursprung: Arla, Sverige. Registrerat varumärke.
- Tillverkning: Se > Om färskostar.
- Form: Ostmassa.
- Användning: Används till kalla såser, röror, fyllningar, patéer, bakverk, desserter. Fungerar bra i varma rätter som tillagas i ugn. I matbröd såsom i saffransbröd och i pajdeg rekommenderas Kesella lätt. Kan även användas till dessert t.ex. i fruktsallad, på morotskaka eller som tårtfyllning, samt som smörgåspålägg. Kesella går ej att koka.
- Passande dryck: -
- Ytskikt: Slät ostmassa.
- Snittyta: Vit, jämn, slät textur.
- Konsistens: Lös, halvfast ostmassa.
- Smak: Fyllig, gräddaktig smak.
- Lagring: Lagras ej.
- Fetthalt: Mager ost, 1-10% fetthalt.
- Förvaring: Kylskåp högst +8°C.. Hållbar cirka tre veckor i oöppnad förpackning. Kan frysas. Bör tinas i kylskåp.
- Kommentar: Kesella förekommer även ekologisk och smaksatt på olika sätt avsett som dessert.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Läs mer
Om färskostar