
Kornmjöl

barley meal

farine d´orge

farina d´orzo

Gerstemehl

harina de cebada
Kornmjöl är ett fullkornsmjöl malt av skalad kärna inklusive kli och grodd. Läs mer > Sädeskornets anatomi. Kornmjöl ingår i blandmjölet fyra sädesslag (läs mer > Lantbrödsmjöl).
- Vikt/omvandling: 1 dl = 50-55 gram. 100 gram = 1,8-2 dl.
Avser struket mått med luftigt mjöl, ej packat. Häll mjölet direkt ur påsen i måttkärlet. - Alternativ vara: Rågmjöl, lantbrödsmjöl.
- Försäljning: Förekommer i pappersförpackningar i alla butiker.
- Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur och avskilt från varor med stark lukt. Mycket lång hållbarhet.
Hälsa: Kornmjöl är rikt på näring (protein 11%) och kostfibrer (cirka 8%). Det finns Nyckelhålsmärkt kornmjöl.
SÅ ANVÄNDS KORNMJÖL
Kornmjöl har ingen bra bakningsförmåga och används därför till bröd som inte kräver hög volym, till exempel tunnbröd och andra flatbröd (läs mer > Om ojäst bröd, flatbröd). Kornmjöl kan blandas med rågsikt eller vetemjöl för att ge luftigt matbröd. Mjölet används även till välling, samt ingår i pitepalt.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-03
Läs mer
Sädeskornets anatomi Rågmjöl Lantbrödsmjöl Om korn Om ojäst bröd, flatbröd Om välling Så tillagas kroppkakor, palt och kams