
Linsmjöl

lentil flour, lentil powder

farine de lentilles

farina di lenticchie

Linsenmehl

harina de lentejas
- Vikt/omvandling: 1 dl = 50 gram. 100 gram = 2 dl
- Smak: Distinkt jordig smak.
- Alternativ vara: Kikärtsmjöl, majsmjöl.
- Försäljning: Förekommer i välsorterade butiker eller i hälsokostbutiker.
- Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur.
Hälsa: Linsmjöl är glutenfritt och mycket rikt på protein (24%) och kostfibrer (11%). Bra mjöl för vegetarianer och glutenallergiker.
SÅ ANVÄNDS LINSMJÖL
Av linsmjöl bakas flatbröd snabbt och enkelt (se recept > Linsbröd). Används som delmängd i annat bröd, till finbröd, såser och stuvningar. Vanligt använd i Mellan Östern till exempel till falafel och i det indiska till exempel till papadam eller dosa (läs mer > Om indiskt flatbröd).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-07
Externa länkar
Film: Homemade lentil flour