Så trancheras fågel

Så trancheras fågel

(Så skär man upp fågel)

Tranchera fågel innebär att inför servering av tillagad fågel skära loss ben, lår, vingar och bröst från skrovet, samt att lägga upp delarna snyggt på serveringsfat. Alternativt skär kocken upp fågeln vid matbordet och lägger upp på tallrikar. Detta för att fågeln skall vara så varm som möjligt vid serveringen. Se film via länk nedan. För ändamålet används trancherbestick (läs mer > Köttknivar).

Stycka fågel innebär att på en rå fågel skära loss ben, lår, vingar och bröst från skrovet. Läs mer > Styckning fågel. 

© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-12.

Läs mer

Köttknivar Så styckas fågel skära ut, tranchera

Externa länkar

Film: Tranchera kyckling Film: Découper un canard Film: How to buther a duck

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem