
Så steks fågel }
(Så pannsteks fågel)
Fågel stek lite olika beroende på vilken sorts fågel som skall stekas.
- Kyckling: Kycklingdelar är mört kött som med fördel kan stekas i stekpanna. En höna 1-2 år gammal måste tillagas under lång tid och passar bäst att kokas. Läs mer > Så steks kyckling, höns.
- Hel mindre fågel bräseras (läs mer > Så bräseras fågel), eller ugnssteks (läs mer > Så ugnsteks fågel).
- Stor fågel: Hel sådan steks bäst i ugn. Styckdelar kan stekas i panna, men måste efterstekas på låg värme under lock, eller efterstekas i ugn. Stektid beroende delarnas tjocklek.
- Vildfågel: Till skillnad från tamfågel som gås, anka, kalkon och struts köpt i butik (som är mör), är det ofta svårt att veta om vildfågel är ung eller gammal vilket påverkar tillagningstiden. Läs mer, se respektive fågel.
STEKNING UNGFÅGEL I STEKPANNA
Stekning av mör fågel sker i princip som man pannsteker kyckling.
Pågående arbete, text ej klar.
Läs mer
Om pannstekning Om stekning Om wokning