
Tempuramix
(tempuramjöl, tempura frityrsmet, tempurasmet)

tempura flour

farine de tempura

farina di tempura

Tempuramehl

harina de tempura
Tempura är japansk friterad mat med speciell dippsås. Klassiskt är friterade jätteräkor och grönsaker med dippsås. Till frityrsmet används färdigblandad tempuramix (läs mer > Om tempura).
Tempuramix ("tempuramjöl") är en blandning av rismjöl och/eller majsstärkelse samt bakpulver. Äggpulver kan ingå. Det finns tempuramjöl att köpa i asiatiska butiker, men man kan också enkelt blanda själv. Blanda 3 dl vetemjöl med 1 msk majsstärkelse (Maizena) och 1 tsk bakpulver. Se recept > Tempura frityrsmet.
SÅ ANVÄNDS TEMPURAMJÖL
Mjölet blandas snabbt och lite slarvigt ihop med iskallt vatten, strax innan fritering. Se recept > Klassisk tempura.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-12
Läs mer
Om tempura