
Kinesiska Fem krydddor

chinese five spices = spice mixture

cinq épices chinois = feuille d´épices

cinque spezie cinese = miscela di spezie

Chineseische fünf Gewürze = Gewürzmischung

cinco especias Cina = foglia di spezie
Kinesiska fem kryddor är en klassisk, kinesisk mald kryddblandning som innehåller
* kanel
* fänkålsfrön
* kryddnejlika
* anis
* sichuanpeppar
Kryddblandningen kan vara förstärkt med lakritsrot, ingefära, eller chilipeppar.
ANVÄNDNING
Kryddan är lätt sötaktig med klar kanelsmak. Mat med denna krydda får en lätt ton av pepparkaka. Kryddblandningen används främst i asiatiska kött-, fågel-, fisk- och skaldjursrätter som skall kokas länge. Blandas ofta in i sojasåser. Kan även användas för att krydda efterrätter. Krydda med försiktighet. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Läs mer
Kryddfänkål - fänkålsfrön Anis Kryddnejlika Kanel Sichuanpeppar