Styckning vildsvin }

Styckning vildsvin }

(styckningsschema vildsvin, styckdelar vildsvin)

Vildsvin styckas i prinpip på samma sätt som gris.
Först avlägsnas huvud och grisen delas på längden, som grovstyckas i frampart, mittbit och rakskuren skinka. Därefter finstyckas grisen enligt följande.

1.
1a: Vildsvinshals 1b:  Vidsvinsbog (bogblad, bogstek).

2. Vildsvinskarré.

3. Vildsvinskotlettrad (vildsvinskotlett, vildsvinsfilé).
   
4. -

5. Skinka av vildsvin.

6. Viltsvinslägg 6a: Framlägg 6b: Baklägg.

7. Revbensspjäll från vidsvin.

8. Vildsvinssida (sidfläsk, bogfläsk av vildsvin).

9. Grisfötter av vildsvin.

Läs mer

Stycka kött

Externa länkar

Vildsvin.se Jägarförbundets styckschema vildsvin Så styckas vildsvin

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem