
Konfektyrmarmelad
(konfektmarmelad, marmeladkonfekt, fruktkola)
Konfektyrmarmelad (konfektmarmelad) är en geléaktig, ganska fast massa tillverkad av socker, vatten, smaksättare och gelébildande ämne som pektin (läs mer > Om marmelad). Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
Fruktkola är formellt ingen kola, utan en konfektmarmelad tillredd utan fett (smör, grädde). Förekommer med olika fruktsmaker, vanligtvis ganska syrliga. Läs mer > Knäck och kolakonfektyr.
SÅ ANVÄNDS KONFEKTYRMARMELAD
Marmeladkonfekt äts som godis. Det var förr ett vanligt godis, men förekommer numera mest som traditionellt godis till jul.
PS: Jämför med > Suckat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-04
Läs mer
Om sockerkonfektyrer Suckat Om marmelad Knäck, kola och fudge ¤