
Indonesisk soja
(Indonesisk soja, sojasås (kecap, ketjap) 1. kecup manis = söt sojasås 2. kecp asin = salt sojasås)

Indonesian soy sauce (kecap, ketjap) 1. kecup manis = sweet soy 2. kecup asin = salty soy

Sauce soja indonésienne (kecap, ketjap) 1. kecup manis = soja sucré 2. kecup asin = soja salé

Salsa di soia indonesiana (kecap, ketjap) 1. kecup manis = soia dolce 2. kecp asin = soia salata

Indonesische Sojasoße (Kecap, Ketjap) 1. Kecup Manis = Süßes Soja 2. Kecup Asin = salzig Soja

Salsa de soja indonesia (kecap, ketjap) 1. kecup manis = soja dulce 2. kecup asin = soja salada
Indonesisk soja (kecap, ketjap) är mycket mörk, trögflytande och antingen mycket söt eller salt. De söta brukar betecknas Ketjap manis och de salta Ketjap asin, men det finns även andra beteckningar.
- Söt indonesisk soja (kecap manis): Melass (sirapsliknande söt restprodukt från sockertillverkning), sojabönor, vete, salt och vatten jäses (fermenteras) i cirka ett halvår. Kecap manis sedang = halvsöt.
- Salt indonesisk soja (kecup asin): Sojabönor, vete, salt och vatten jäses (fermenteras) i cirka ett halvår.
SÅ ANVÄNDS INDONESISK SOJA
Sojan används till marinad eller som färg- och smaksättare i såser och grytor, men också som dippsås på tallriken.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-12
Läs mer
Om sojasås