Stockholmare
Stockholmare är namn på en maträttskorv skapad på 1960-talet av dåvarande Norrmalms korvfabrik i Stockholm. Numera tillverkad av Gudruns chark. Det är en smal bratwurstvariant, som var avsedd för Stockholms invånare som önskade en fylligare och smakrikare grillkorv. Det finns tre varianter - original, med ost och chili och BBQ Bacon.
- Korvtyp: Maträttskorv alspånsrökt korv typ bratvurst (ty. Brühwurst). Grovmald stoppad i fjälster. Vikt 60 gram. Läs mer > Tillverkningsmetoder korv.
 - Smak: Smakrik. 
 - Alternativ vara: Bratvurst eller annan smakrik korv.
 - Försäljning: Förekommer till och från i stockholmsbutiker och vanlig i stadens korvkiosker.
 - Jämförpris relativt annan huvudvara: Lågt - mycket lågt 60-100 kr/kg. Läs mer > Om prisjämförelser.
 - Förvaring: 0-4°C. Cirka 1 vecka. Se förpackning.
 
Innehåll: Kött från gris och nöt potatismjöl, lök, vitlök, senapsfrö, druvsocker, andra kryddor och kryddextrakter. Antioxidantionsmedel E300, konserveringsmedel E250.
- Köttandel *): Hög, verklig andel ~73% (på paketet 86%, see fotnot). 
 - Vattenhalt **): Medellåg 55%.
 - Relativ fetthalt **): Hög 26%.
 - Relativ proteinhalt **): Medel 13%.
 - Kolhydrater **): Lågt 4%.
 - Salthalt: Normalsaltad ~2%. Nitritsaltad E250.
 - Relativ energimängd **): Medelhög 300 Kcal/100g.
 
SÅ ANVÄNDS STOCKHOLMARE
Stockholmare används stekt eller grillad liknande bratvurst.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-06
Läs mer
Om korv, korvtillverkning Tillverkningsmetoder korv Om prisjämförelser Korvmatematik, köttandel- 
            
Maträttskorv:
 - Varmkorv
 - Grillkorv
 - Bräckkorv
 - Köttkorv, fläskkorv, julkorv
 - Lammkorv, viltkorv
 - Grynkorvar
 - Inälvskorvar
 - Wienerkorvar, Frankfurter
 - Prinskorv
 - Falukorv
 - Medisterkorv
 - Bockwurst
 - Weisswurst, Boudin blanc
 - Bratvurst
 - Nürnberger Rostbratwurst
 - Frukostkorv, lunchkorv
 - Stockholmare
 - Chipolata
 - Kabanoss
 - Chorizokorv
 - Knackwurst, Bangers
 - Kolbasz, ungersk korv
 - Kranjska
 - Merguez
 - Salsiccia
 - Andouille
 - Hackkorv
 - Isterband
 - Rishultskorv
 - Stångkorv
 - Värmlandskorv
 - Västgötakorv
 - Blodkorv
 - Blodpudding