
Smågurkor
(smågurkor 1. anguriagurka, aradagurka 2. kornichon = liten inläggningsgurka)
Latin: Cucumis anguria

gherkins 1. maroon cucumber, West Indian gherkin, maxixe, burr gherkin, cackrey 2. pickled gherkins

cornichons 1. concombre court épineux 2. cornichons

cetriolinis 1. cetriolini 2. cetriolinis alla aceto

Gürkchen 1. Antillengurke 2. Cornichons, kleine Gewürzgurken

pepinillos 1. pepino del monte, pepino silvestre, pepinillo de las indias occidentales, pepinillo erizo 2. pepinillo
Cornichons: Den franska varianten concombre court épineux ("taggig kort gurka") är välkänd i många andra länder som inlagd smågurka benämnd cornichon. Det är en smalare, knottrig sortvariant av anguriagurkan. Gurkorna läggs först i saltlag för att få fastare form. Lagen hälls bort och gurkorna läggs sedan i en vinägerlag som kryddas på allehanda sätt, ofta med pepparkorn, korianderfrön, dragon, lagerblad, paprika med mera. Läs mer > Inlagd gurka.
SÅ ANVÄNDS CORNICHONS
Kornichon används som smaksättare till kött och annat eller som snacks. Klassik till kött- och fågelpatéer av olika slag. Hackad kan den ingå i tartarsås eller remouladsås. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2022-04
Läs mer
Inlagd gurka Gurkor Om inläggning, marinering, macerering ¤