
Cantadou
(Cantadou® = fransk krämig färskost)

Cantadou® = french cream cheese

Cantadou® = fromage à la crème

Cantadou® = crema di formaggio francese

Cantadou® = Französischer Topfen, Weisskäse

Cantadou® = queso crema francése
Cantadou är en krämig färskost med härkomst från Provence, Frankrike. Lanserad 1974 som en kopia av Boursin (se dito).
- Osttyp: Krämig färskost ("Cream cheese") av komjölk. Registrerat varumärke.
- Ursprung: Provence, Frankrike.
- Tillverkning: Färskost med extra grädde.
- Form: Slät ostmassa.
- Användning: Passar som brödpålägg och på ostbrickan efter maten tillsammans kex och frukt. Fungerar som smakhöjare i sås, soppa eller gryta. Ett alternativ till aromsmör i bakpotatisen och på köttbiten.
- Passande dryck:
- Ytskikt: Vit. Slät ostmassa.
- Snittyta: Vit. Slät ostmassa.
- Konsistens: Krämig, slät, något grynig.
- Smak: Fyllig, gräddig. Förekommer smaksatt på olika sätt.
- Lagring: Lagras ej.
- Fetthalt: Halvfet ost, omkring 30% fetthalt.
- Förvaring: Kylskåp högst +8°C. Oöppnad förpackning hållbar i cirka 3 veckor.
- Kommentar:
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Externa länkar
Cantadou