Om fragipane
(fragipane = italiensk mandelkräm till fintårtor, bakverk)
fragipane = Italian almond cream for pastries
fragipane = crème de amande italienne pour pâtisseries
fragipane = crema di mandorle
fragipane = italienische mandelkrem für Gebäck
fragipane = crema italiana de almendras para pasteles
Frangipane är en italiensk mandelkräm som används till desserter, finpajer och bakverk. Består av lika delar (125g/sats) smör, socker och mandelmjöl, eller mald mandel och vetemjöl, samt ägg (100g). Kan smaksättas med vanilj, ingefära och dylikt. Blandat med en del crème pâtissière (tjock äggkräm, läs mer > Om äggkräm) blir konsistensen ännu finare. Se film, klicka på "Angela" under bilden ovan. Se recept Frangipane - mandelkräm till finpajer.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-01
Läs mer
Om krämer, krämefterrätter