
Om Saure Zipfel
Tysken gillar syrlig eller syrad mat till exempel surkål. En annan variant är Saure Zipfel ("sura snibbar"), vilket är en syrlig buljong som gärna används till bratvurst. Särskilt populärt i sydtyska Franken och Pfalz. Buljongen består av vinäger, vitt vin, skivad lök och kryddorna salt, peppar, lagerblad, kryddnejlika och enbär. Korven sjudes i buljongen tills genomvarm (se recept > Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong). Förekommer också som lag i konserverad bratwurst. Lagen även kallad Blaue Zipfel ("blå snibbar"), för att "blau" förr i tiden betydde att något kokats sötsurt.© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-05
-
Världens receptklassiker:
- Om carpaccio
- Om ceviche
- Om chili con carne
- Om cottage pie med flera
- Om cornbread salad
- Om dumplings
- Om escamoles
- Om gulasch
- Om haggis pudding, Saumagen
- Om kebab, shashlik
- Om osso buco
- Om pannkakor av olika slag
- Om potatispannkakor, potatiskaka
- Om porchetta
- Om plum pudding
- Om pudding
- Om pulled beef, pulled pork
- Om surf and turf
- Om Saure Zipfel
- Om skotska ägg
- Om snittar och kanapéer ¤
- Om Schweinerüsselpralinen