Om ceviche
Ceviche (de pescado = spa. fisk) är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Lite av en nationalrätt även i Mexiko. Rå färsk fisk marineras med starkt syrliga citrusjuicer och kryddor t.ex. chili och koriander. De starka syrorna gör att fisken får en kokt konsistens. Ceviche äts kall. Se recept > Ceviche. Den syrliga vätska som bildas av den marinerade fisken kallas i Peru för "tigermjölk". Vätskan rekommenderas som afrodisiakum (lustframställare) och som återställare efter en natts festande. Det finns också ceviche där skaldjur ingår och av kött (= marinerat).PS: Fisken skall vara pinfärsk!
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-09
Läs mer
Om inläggning, marinering, macerering ¤ Så marineras fisk- 
            
Världens receptklassiker:
 - Om carpaccio
 - Om ceviche
 - Om chili con carne
 - Om cottage pie med flera
 - Om cornbread salad
 - Om dumplings
 - Om escamoles
 - Om gulasch
 - Om haggis pudding, Saumagen
 - Om kebab, shashlik
 - Om osso buco
 - Om pannkakor av olika slag
 - Om potatispannkakor, potatiskaka
 - Om porchetta
 - Om plum pudding
 - Om pudding
 - Om pulled beef, pulled pork
 - Om surf and turf
 - Om Saure Zipfel
 - Om skotska ägg
 - Om snittar och kanapéer ¤
 - Om Schweinerüsselpralinen