
Myosin
(myosin = protein i muskler som medverkar till sammandragning)

myosin = protein in muscles that contribute to contraction

myosine = protéine dans les muscles qui contribue ā la contraction

miosina = proteina nei muscoli che contribuiscono alla contrazione

Myosin = Protein in Muskeln, die zur Kontraktion beitragen

miosina = proteína en los músculos que contribuyen a la contracciķn
Myosin är är ett dominerande protein i muskler som bland annat medverkar till muskelsammandragningar. När kött skärs sönder läcker myosin ut vilket binder vätska (läs mer > Mörning kött).
Kunskapskokboken. Reviderat 2020-01
Läs mer
Möra kött-
Vetenskap, biologi, kemi:
- Amylas
- Autolys
- Betaglukan
- Bindväv
- Blodets beståndsdelar
- Brosk
- Denaturering
- Domesticering
- Emulsion
- Enzymer
- Estrar, glycerider
- Eteriska oljor
- Extensiv odling
- Extraktion
- Eutektikum
- Fanerogamer
- Fermentering, jäsning
- Fjäder
- Frys-/smältpunkt, kokpunkt
- Glykosider
- Grundämnen
- Hemoglobin
- Histamin
- Homogenisering
- Hybrid, mutation
- Hydrogenering
- Inkråm
- Kallpressning, varmpressning
- Koagulation
- Kollagen
- Kropssvävnad
- Kvävebalans
- Kärna
- Lantras
- Lecitin
- Lipider
- Mjölksyrabakterier
- Myoglobin
- Myosin
- Näring
- Organisk
- Osmos
- Oxidation
- Polymorfi
- Raffinera
- Sotpunkt
- Tannin