ā la Chantilly
(ā la Chantilly = som i Chantilly (franskt slott) till exempel crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly)
ā la Chantilly = as in Chantilly (French castle) for example crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly
ā la Chantilly = comme ā Chantilly (château franįais) par exemple crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly
ā la Chantilly = come a Chantilly (castello francese) per esempio crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly
ā la Chantilly = wie in Chantilly (französisches Schloss) zum Beispiel crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly
ā la Chantilly = como en Chantilly (castillo francés) por ejemplo crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly
Kulinariskt: På 1600-talet var slottet känt för sitt kulinariska kök. Mest känt är crčme Chantilly vilket helt enkelt är uppvispad grädde med socker och oftast smaksatt med vanilj (läs mer > Om kräm, krämefterrätter). Sauce Chantilly är en ljus grundsås (velouté) med vispgrädde (läs mer > Om hollandaisesåser). Poulet ā la Chantilly är stekt kyckling med sådan sås.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2021-03
Läs mer
Om krämer, krämefterrätter Om hollandaisesåser- 
            
ā la ... någonstans ¤:
 - ā l´alsacienne
 - ā l´anglaise
 - ā la antibois
 - ā la Argenteuil
 - ā la arlésien
 - ā la armoricaine
 - ā la Chantilly
 - ā la bayonnaise
 - ā la Bercy
 - ā la bordelaise
 - ā la bourguignonne
 - ā la franįaise
 - ā la grecque
 - á la Hamburg, hamburger
 - ā la lyonnais
 - macédoine de légumes, fruits
 - ā la Montmorency
 - ā la niįoise
 - ā la normande
 - ā la parisienne
 - ā la provence
 - ā la quercinine
 - ā la suédoise