
ā la Chantilly
(ā la Chantilly = som i Chantilly (franskt slott) till exempel crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly)

ā la Chantilly = as in Chantilly (French castle) for example crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly

ā la Chantilly = comme ā Chantilly (château franįais) par exemple crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly

ā la Chantilly = come a Chantilly (castello francese) per esempio crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly

ā la Chantilly = wie in Chantilly (französisches Schloss) zum Beispiel crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly

ā la Chantilly = como en Chantilly (castillo francés) por ejemplo crčme Chantilly, Poulet ā la Chantilly
Kulinariskt: På 1600-talet var slottet känt för sitt kulinariska kök. Mest känt är crčme Chantilly vilket helt enkelt är uppvispad grädde med socker och oftast smaksatt med vanilj (läs mer > Om kräm, krämefterrätter). Sauce Chantilly är en ljus grundsås (velouté) med vispgrädde (läs mer > Om hollandaisesåser). Poulet ā la Chantilly är stekt kyckling med sådan sås.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2021-03
Läs mer
Om krämer, krämefterrätter Om hollandaisesåser-
ā la ... någonstans ¤:
- ā l´alsacienne
- ā l´anglaise
- ā la antibois
- ā la Argenteuil
- ā la arlésien
- ā la armoricaine
- ā la Chantilly
- ā la bayonnaise
- ā la Bercy
- ā la bordelaise
- ā la bourguignonne
- ā la franįaise
- ā la grecque
- á la Hamburg, hamburger
- ā la lyonnais
- macédoine de légumes, fruits
- ā la Montmorency
- ā la niįoise
- ā la normande
- ā la parisienne
- ā la provence
- ā la quercinine
- ā la suédoise