ā la bourguignonne
(på burgundiskt vis, som i Bourgogne = vanligen en maträtt som innehåller rött bourgognevin)
as in Bourgogne = usually a dish containing red Burgundy wine
ā la bourguignonne, bourguignon 1. boeuf bourguignon 2. fondue bourguignonne 3. sauce bourguigonne
alla borgognona, come in Bourgogne = solitamente un piatto contenente vino rosso di Borgogna
wie in der Bourgogne = meist ein Gericht mit rotem Burgunderwein
como en Borgoņa = normalmente un plato que contiene vino tinto de Borgoņa
- Boeuf bourguignon är en smakrik köttgryta med rödvin. Se dito recept.
 - Fondue bourguignonne är en köttfondue vanligen på nötkött. Se dito recept. Läs mer > Om köttfondue.
 - Sauce Bourguignonneär klassisk brun stekskysås. Se dito recept.
 
Läs mer
Fransk kokkonst Om köttfondue- 
            
ā la ... någonstans ¤:
 - ā l´alsacienne
 - ā l´anglaise
 - ā la antibois
 - ā la Argenteuil
 - ā la arlésien
 - ā la armoricaine
 - ā la Chantilly
 - ā la bayonnaise
 - ā la Bercy
 - ā la bordelaise
 - ā la bourguignonne
 - ā la franįaise
 - ā la grecque
 - á la Hamburg, hamburger
 - ā la lyonnais
 - macédoine de légumes, fruits
 - ā la Montmorency
 - ā la niįoise
 - ā la normande
 - ā la parisienne
 - ā la provence
 - ā la quercinine
 - ā la suédoise