Keta laxrom

Keta laxrom

(hundlaxrom, ketarom)

Latin: Oncorhynchus keta

Engelsk översättning

wild salmon keta caviar

Fransk översättning

oeufs de saumon keta

Italiensk översättning

caviale di salmone keta

Tysk översättning

Keta Lachsrogen

Spansk översättning

huevas de salmón keta

Wild Keta rom är laxrom från hundlax (Oncorhynchus keta, en stillahavslax benämnd wild alaskan keta/chum salmon). Läs mer > Om laxfiskar, foreller.


SÅ ANVÄNDS WILD KETA

Wild kita används som annan laxrom naturell, vanligtvis med gräddfil och lök som tillbehör, eller som smaksättare i fisk- och skaldjurssåser. Laxrommens kraftigare smak, lägre pris och större korn gör den mer lämplig som smaksättare än löjrommen.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-04

Läs mer

Om laxfiskar, foreller Om fiskrom, kaviar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem