
bryna - franska termer
(Franska termer bryna: 1= bryna, saisiera 2= steka brunt 3= steka gyllenbrunt 4= steka i hett fett)

French terms: 1= sear 2= to fry brown 3= to fry golden brown 4= to fry in hot fat

1. saisir 2. brunir = faire brun 3. dorer = faire d´or 4. rissoler = frire dans la graisse chaude

Termini francesi: 1= rosolare 2= friggere il marrone 3= dorare 4= friggere nel grasso bollente

Französische Begriffe: 1= bräunen 2= braun braten 3= goldbraun braten 4= in heissem Fett braten

Términos franceses: 1= dorar 2= freír marrón 3 =freír marrón dorado 4= freír en grasa caliente
- saisir (gripa, begripa) kok. = bryna (försvenskning = saisera).
- brunir = brungöra utan att bränna, det vill säga bryna.
- dorer (förgylla) kok. = steka gyllenbrunt, eller förgylla till exempel pensla med äggula.
- rissoler = steka eller fritera mat i hett fett. Rissole = deginbakad maträtt motsvarande pirog (läs mer > Om piroger).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-03
Läs mer
fräsa bryna steka