degorgera

degorgera

(degorgera = avlägsna något, t.ex. blod från kött, salt från aubergine, eller fällning i champagne)

Engelsk översättning

fr. dégorger = remove something, e.g. blood from meat, salt from eggplant, or precipitate in champagne

Fransk översättning

dégorger = supprimer quelque chose, par ex. sang de viande, sel d´aubergine ou précipité dans le champagne

Italiensk översättning

fr. dégorger = rimuovi qualcosa, ad es. sangue dalla carne, sale di melanzane o precipitato nello champagne

Tysk översättning

fr. dégorger = etwas entfernen, z. Blut von Fleisch, Salz von Auberginen oder Niederschlag in Champagner

Spansk översättning

fr. dégorger = eliminar algo, p. sangre de carne, sal de berenjena o precipitado en champán

degorgera (fr. dégorger = kräkas, avlägsna) innebär att blötlägga kött och fisk, med eller utan ättika, för att avlägsna blodrester och annat. Det kan också avse att salta något för att dra ut vätska eller beska, till exempel för aubergine. Även namn på metod för att rensa bort fällningen mellan jäsningsomgångar avseende mousserande vin/champagne.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem