täcka

täcka

(täcka 1. maskera, maskering 2. nappera, nappering)

Engelsk översättning

cover, fr. 1&2 = to cover food with something, for example with sauce, mutton, puree or jelly

Fransk översättning

couvrir 1. masquer 2. napper, nappage

Italiensk översättning

coprire, fr. 1&2 = per coprire il cibo con qualcosa, ad esempio con salsa, montone, purea o gelatina

Tysk översättning

decken, fr. 1&2 = um Lebensmittel mit etwas zu bedecken, zum Beispiel mit Sauce, Hammel, Püree oder Gelee

Spansk översättning

cubrir, fr. 1&2 = para cubrir los alimentos con algo, por ejemplo con salsa, cordero, puré o gelatina

Täcka över (fr. couvrir) = lägga eller hälla något över något. Jämför täcke. I köksspråket finns ett antal specialuttryck för att "täcka" något.

  • Maskera, maskering = täcka över något, till exempel en rätt med sås, färs, puré, kräm eller gelé. Jämför: ansiktsmask.
  • Nappera, nappering (fr. nappage) innebär att täcka över något med varm eller kall sås eller gelé.

Glasera (fr. glacer) innebär att täcka en vara med någon blandning för att ge en blank yta åt varan. Läs mer > Glasera, glasyr.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02

Läs mer

glasera, glasyr

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem