Italiensk styckning lamm
(Italiensk styckningsschema lamm)
Tagli di agnello
Italiensk styckning lamm/får är likartad svensk styckning (se > Styckning lamm och får). Läs mer, se film > Grovstyckning lamm. Läs mer om styckdetaljer, se högerkolumnen. Notera costola = revben, costine = späll. Zenza osso = urbenad.
Carré e spalla:
- Testa = huvud.
 - Collo = hals.
 - Carré di agnello = lammkarré, entrecote.
 - Spalla di agnello = lammbog.
 - Petto di agnello = bringa.
 - Stinco = lägg.
 
Schiena e petto:
- Schiena di agnello = lammrygg, kotlettrad.
 - Sella di agnello = sadel. Lombo = länd, korsrygg (kotletter).
 - Lombata = kotlett/-rad.
 - Costolette, costine di agnello = lammracks.
 - Controfiletto di agnello = lammytterfilé.
 - Filetto di agnello = lamminnerfilé.
 - Petto = bringa, tunnbringa.
 
Cosccia:
- Coscia iterno ("lår") = hel lammkyl med lägg och rostbiff (lår och ben). Mezza cosciotto = mittdel, dvs stek.
 - Scamone di agnello = rostbiff.
 - Stinco (skenben) = lägg.
 
© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-10.